Hvor høyt er ditt stressnivå?

Det er syv spørsmål i alt:

01. Bekymringer påvirker hvordan du tenker.

Du kan bekymre deg for dine barn, din jobb, ekteskap, din helse, din økonomi, ditt hjem, din vekt eller din trygghet i livet. Selv om slike negative tanker ikke medfører noen form for alvorlig psykisk eller fysisk problem, vil det trolig føre til at du ikke føler deg på topp.

Påvirker stresset din tenking? Aldri Sjelden Noen ganger Vanligvis Altid


02. Det vi føler av engstelser er ofte stressreaksjoner.

Alt fra en vag følelse av uro, følelsen av å mislykkes, mangel på energi eller glede av å nyte hverdagslige aktiviteter. Vi kan oppleve at vi mister interessen for jobben og venner, eller at det å tilbringe tid sammen med familien ikke lenger gir deg noen glede. Akkurat som en vanlig forkjølelse, kan mild depresjon fremkomme hos noen, helt uavhengig av alder, yrke eller inntekt. Med mer alvorlige tilstander av depresjon, oppstår følelsesmessig forvirret, selvforakt og følelser av verdiløshet, tilbøyelige til å gråte uten noen åpenbar grunn.

Påvirker stresset din tenking? Aldri Sjelden Noen ganger Vanligvis Altid


03. Hva skjer når du spiser under stress?

Du kan spise den sunneste maten i verden, men hvis du spiser den under stress vil du ikke få noen god næringsverdi av måltidet. På under et par minutter kan du ta kontroll over stressen slik at du skifter fra en tilstand av dårlig fordøyelse til god fordøyelse ved å puste riktig. Når du er stresset er pustemønsteret grunt, urytmisk og uregelmessig. Når du er avslappet puster du regelmessig, rytmisk og dypt. Når du simulerer måten en avslappet person puster på, narrer du kroppen. Kroppen sier; "Hallo, nå puster jeg regelmessig, rytmisk og dypt. Jeg var stresset for en liten stund siden, nå må jeg være helt avslappet." På denne måten lurer du kroppen din til å tro at den er avslappet, og på mindre enn et par minutter, etter å ha gjennomgått øvelsen med å puste dypt som vi straks skal beskrive, tar du rett og slett en snarvei til bedre fordøyelse.

Påvirker stresset din tenking? Aldri Sjelden Noen ganger Vanligvis Altid


04. Ofte er manglende energi plager hos folk som oppsøker sin fastlege

Mange kan oppleve et spekter av ulike plager unormal tretthet, svimmelhet, fordøyelsesproblemer som forstoppelse eller diaré, hudsykdommer, brystsmerter, øke blodtrykket, søvnproblemer, alltid å være sulten eller ikke ha noen appetitt i det hele tatt, seksuell uinteresse, overdreven drikking, økt irritabilitet, eksplosive raserianfall, mangel på spontanitet. Dette kan være symptomer på en alvorlig sykdom eller lidelse og bør sjekkes av din fastlege. Om du besøker legen din om denne type problemer kan han si til deg at det ikke var noe galt og foreslå at du tar det med ro og slappe av. Men ofte er det vanskelig å virkelig slappe av.

Påvirker stresset din tenking? Aldri Sjelden Noen ganger Vanligvis Altid


05. Mange besøk hos legen er relatert til stress.

Nyere forskning viser at stressrelated psykologiske og fysiologiske lidelser i dette århundre har gått fordi smittsomme sykdommer som det store helseproblem. Medisinske lærebøker forteller at 50% til 80% av alle sykdommer har psykosomatiske eller stress relaterte årsaker. Sykdommer som kreft, hjerte- og karsykdommer, leddgikt, ryggsmerter, migrene, symptomer på gastrointestinale lidelser og sykdommer i luftveiene inkluderer ofte stresskomponenter. Påvirker stresset din helse?

Påvirker stresset din tenking? Aldri Sjelden Noen ganger Vanligvis Altid


06. Stress kan svekke grunnlaget gode forhold og et godt familieliv

Vi har ofte hørt uttrykk som: "Ikke ta med deg dine problemer hjemme - la de ligge igjen på jobben." Dessverre, selv om noen av oss lytter til rådet, tar vi likevel ut våre frustrasjoner på vår ektefelle eller barn, ofte uten å være klar over det. En annen vanlig holdning er: "Jeg har snakket med folk hele dagen. Jeg er sliten, ikke bry meg." Resultatet blir at din kjære, dine barn, må bærer byrden av negative reaksjonene som har bygget opp i løpet av dagen. Påvirker stresset ditt familieliv?

Påvirker stresset din tenking? Aldri Sjelden Noen ganger Vanligvis Altid


07. Stress kan blokkere for produktiviteten på jobben.

Mental årvåkenhet og aktiv oppmerksomhet er nødvendig for å fungere optimalt. Men dette hemmes iblant av psykiske og emosjonelle spenninger, fiendtlige innstillinger eller f.eks. overdreven pengebruk, kommunikasjonsproblemer eller mellommenneskelige problemer, og øker bruken av alkohol , sigaretter, eller narkotika for å slappe av. Forskning har tydelig vist at problemløsning, beslutningstaking og produktiviteten er sterkt påvirket av stress. Påvirker stresset din jobb?

Påvirker stresset din tenking? Aldri Sjelden Noen ganger Vanligvis Altid